NYA BÖCKER

Här hittar du massor av nya böcker!
Kom i håg att du alltid kan lämna tips på böcker som vi kan köpa in till biblioteket!

 
 
 Blek Kung
 
Blek Kung
David Foster Wallace

Blek Kung av David Foster Wallace var den sista boken han skrev innan denne amerikanske författare dog, alltför ung. Historien handlar om några nyanställda vid det amerikanska skatteverkets kontor i Peoria, Illinois och hur de påverkas på märkliga sätt av arbetets krav och tristess. Blek kung är en svart och komisk satir över statsbyråkratin i vår tid och hur den påverkar människorna i samhället
 
 The Call of Cthulhu and Other Weird Stories
 
The Call of Cthulhu and Other Weird Stories
H P Lovecraft

The Call of Cthulhu and Other Weird Stories av H P Lovecraft består av skräckberättelser och främst en om monstret Cthulhu. Som alltid i Lovecrafts historier är människan liten och utsatt inför främmande krafter hon inte förstår eller rår på. Ni som vågar har en samling riktiga rysare att vänta i denna bok.
 
 Salome
 
Salome
Lee, Mara

En laddad skildring av ungt tonårsliv på åttiotalet och samtidigt en modern iscensättning av Salome-myten. Elsa Mo är 14 år och folkhemsprinsessa. Hon bor i det lilla samhället Ormby i norra Skåne och hennes liv kretsar kring skolan, kompisarna och dansen. Hennes bästa kompis Veronika är döende i en svår sjukdom. Hon har en utflyttad far, en komplicerad relation till modern och en oförstående bullrig styvfar. Hon föraktar sin omgivning men tycks ändå ha allt, tills hon får en ny fosterbror, Johannes. Plötsligt förändras allt. Johannes är svårtydbar - värsting eller ängel? Alla, vuxna som jämnåriga, dras till honom, ingen verkar se den riktige Johannes. Elsa själv både attraheras och stöts bort. Men när Johannes tar Veronika från Elsa väcks hennes vrede. På ytan en historia om unga flickor, men laddad av frågor som rör sexualitet, kvinnoblivelse, underkastelse och maktspel. Från förlagets hemsida.
 
 Det händer nu
 
Det händer nu
Nordin, Sofia

Stella är kär. Extremt kär. Problemet är bara att det visar sig vara i hennes bästa kompis, Sigrid. Det är inte helt enkelt och svårare blir det när Stella följer med Sigrids familj på semester och hennes storebror börjar stöta på Stella. För att slippa ta itu med med det spelar hon med men det gör ju det hela knappast enklare. Det här är en bra bok om att komma ut och hitta sig själv men framförallt hur det är att vara grymt kär!
 
 En lat jävels guide till MVG i alla ämnen
 
En lat jävels guide till MVG i alla ämnen
Berglund, Douglas
Eab

Hur går det med pluggandet? I en kort på bok genom 18 lektioner guidar Douglas Berglund dig till hur i alla fall han nådde MVG i alla ämnen. Nu innehåller ju inte hela boken direkta studietips precis (även om dom finns där) utan visar mer ett sätt att vara på i skolan som kan leda till att man kan höja betygen. Ungefär som att "lär dig plugga utan att plugga" möter Madalena Ribbings etikettfrågor
 
 Stjärnlösa nätter
 
Stjärnlösa nätter
Asaad, Arkan

19 årige Amār är en helt vanlig kille från Västerås som efter 1 års jobb i USA kommer hem till Sverige med tanke att plugga eller jobba med film. Hans föräldrar är skilda sedan flera år och han och hans syskon bor hos deras pappa.
Det drar ihop sig till semester och hela familjen ska bila ner till deras släkt i Irak. Även om han har varit där tidigare är det inte helt enkelt för Amār att anpassa sig till livet där men det känns ända bra att träffa hans kusiner. Men, visar sig att Amārs hela släkt har planerat att Amār ska gifta sig med hans kusin och ta med henne till Sverige. Amār ställs mellan han egna vilja att styra sitt liv och hans familjs krav att ställa upp för dem.
Stjärnlösa nätter är en bra och lättläst bok som visar på att tvångsgifte även drabbar killar och bygger på Arkan Asaads egna upplevelser
 
 Låt de gamla drömmarna dö
 
Låt de gamla drömmarna dö
Ajvide Lindqvist, Johan

Johan Ajvide Lindqvist, ni vet Låt den rätte komma in, kommer nu med en samling kortare texter och noveller. Det är verkligen en samling i ordets rätte betydelse. Här finns manuset från hans Sommarprogram i P1 2006, här finns små roliga historier och skräckhistorier från alla olika sammanhang. Men, det som framförallt finns är en fortsättning eller kanske snarare ett avslut på Låt den rätte komma in och det gör den här boken till en mycket bättre bok än vad den annars skulle vara.
 
 Goal, Close up magazine, Expo mfl
 
Goal, Close up magazine, Expo mfl

Biblioteket har nya prenumerationer på tidskrifterna Goal, Scoop, Expo, Close Up magazine, Invandrare & Minoriteter. Goal och Close Up kommer att finnas nere på cafét!
 
 Crescendo
 
Crescendo
Fitzpatrick, Becca
He

Nu fortsättningen på Fallen ängel (Hush, hush), Crescendo att låna. Vill ni läsa den på svenska får ni vänta ett tag till.
 
 Breaking dawn
 
Breaking dawn
Meyer, Stephenie
He

Breaking dawn är den fjärde boken om Bella där hon slits mellan kärleken till Edward och hennes vänskap med Jacob. Nu kan du läsa den på engelska!
De Geergymnasiet, Nygatan 68, 602 34 Norrköping, tel 011-15 38 00, degeergymnasiet@norrkoping.se