Elevföreningar

På De Geergymnasiet har vi en lång tradition av elevföreningar och varje år startas nya. På skolan finns landets äldsta idrottsförening och även en av de äldsta kulturföreningarna.

Vill du starta en egen förening? Kontakta elevrådsstyrelsen för mer information.

Styrelsen väljs ut på Elevrådets årsmöte i november. Vi arbetar med att framföra elevernas åsikter och kräva deras rättigheter, samt anordnar olika roliga aktiviteter. Vi ser helt enkelt till att du får en bra skolgång! Om du har något som du vill ändra i skolan, hugg tag i någon i styrelsen eller lägg en lapp i vårt fack utanför lärarrummet. Vi håller till i elevrådsrummet som ligger mitt emot rum 380.

Eleverådets e-postadress: gd_elevrad@grupp.norrkoping.se

Syftet är att driva medvetenhet om mänskliga rättigheter och bidra med civilkurage. Vi vill tillsammans med andra elever gå från ord till handling.

Ordförande: Julia Ståhlroos

Styrelsemedlemmar: Clara Strömbäck, Cillian Ljung

Kontakt: julia.stahlroos@norrkoping.se

Se filmen om Kubprogrammet 2.0

Fosterländska Förbundet värnar om det litterära och kulturella intresset på Norrköpings Högre Allmänna Läroverk. Vår verksamhet har anor från 1859.

Koryféer: Astrid Hasselqvist, HU20 och Olle Åkeson, ES20c
Kontakt: fosterlandskaf@gmail.com

Se och uppskatta filmer tillsammans och anordna filmvisningar för skolans elever.

Ansvarig: Agnes Ivehammar, Hu19.

Är du en gammal lärka?

Den som en gång har gått på De Geergymnasiet förblir en “lärka”. Alla gamla lärkor är hjärtligt välkomna tillbaka. Många kommer gärna på ett besök och de äldsta lärkorna som hälsat på sin gamla skola tog studenten för över 70 år sedan.

Är du en gammal lärka och funderar på en återträff med dina studentkamrater? Välkommen att höra av dig.

degeergymnasiet@norrkoping.se

011-15 38 00