Medier och kommunikation – Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du lära dig mer om medier och reklam? Här är utbildningen för dig som är kreativ och vill påverka med ord, bild och film.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Att tänka kreativt när det gäller vårt samhälle kommer att vara mycket viktigt i framtiden – speciellt med tanke på att världen förändras i en allt snabbare takt. På Samhällsvetenskapsprogrammet lägger du grunden för att göra skillnad – oavsett om du drömmer om att förändra och påverka livet och samhället för människorna i ditt närområde eller på andra sidan jordklotet.

Programmet är högskoleförberedande och oavsett vilken av våra tre inriktningar du väljer får du under ledning av erfarna lärare en bred utbildning med oändliga möjligheter för din framtida karriär. Du får studera samhällsfrågor i både Sverige och övriga världen, exempelvis demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Samtidigt utvecklar du viktiga förmågor som att tänka kritiskt, vara kreativ, att samarbeta med andra och att hitta lösningar på olika problem.

Inriktning medier, information och kommunikation

Förmågan att kunna kommunicera effektivt i en värld där informationen sköljer över oss kommer att vara viktig i framtiden, oavsett om det sker online eller offline. Vi rustar dig för denna spännande och utmanande verklighet.

Inriktningen är både teoretisk och praktisk. Den ger dig stora möjligheter att skapa och tänka kreativt – självklart med stöd av modern teknik. Det innebär bland annat att du får utforma reklamkampanjer, skriva och fotografera för skolans nättidning, skapa fotoutställningar, göra radioprogram och spela in kortfilmer. Du lär dig hur du utformar effektiva budskap för olika målgrupper och medier samt hur vi människor påverkas av reklam och andra intryck i samhället.

Efter dina tre år hos oss har du stora möjligheter till en kreativ framtid hur den än ser ut. Det kan vara att sprida viktig information till medborgarna som informatör på en myndighet, skriva grävande reportage som journalist eller att skapa slagkraftiga reklamkampanjer som art director eller copywriter.

Samhällsvetenskapsprogrammet internationella profil

Med hjälp av individuellt val-kurserna i åk. 2 och åk. 3 skapar du en fördjupning i din utbildning med fokus på global hållbar utveckling, internationella relationer och mänskliga rättigheter.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammets internationella profil Pdf, 296.8 kB.

Hör våra elever och lärare berätta om utbildningen