De Geer KRAV-certifierade
De Geer tar emot KRAV-certifiering

De Geers restaurangskola är den första i Östergötland att bli KRAV-certifierad. Det är restaurangerna Mjölnaren och Kvarnen som fått en stjärna.
- Det känns fantastiskt bra att bli KRAV-certifierad. Att göra något för miljön gör oss väldigt stolta, säger Bruno Trôme, lärare på restaurangprogrammet.
För att bli KRAV-certifierad krävs det bland annat att restaurangen har en miljöpolicy och att en viss mängd av restaurangens råvaror är kontrollerade av ett oberoende certifieringsföretag. Bruno Trôme berättar att skolans mål är att senast 2022 få sin nästa stjärna, vilket kräver att 50% av av deras varor är certifierade.
- Målsättningen är att kontinuerligt arbeta för att minimera den miljöbelastning som kan uppkomma i samband med den verksamhet vi bedriver. Våra elever är framtiden och målet är att lära dem att jobba mot miljö och hållbarhet för att det ska bli en naturlig del av arbetslivet, säger Bruno Trôme