
Anpassad gymnasieskola – Hotell, restaurang och bageri
Hotell, restaurang och bageriprogrammet är för dig som har intresse av att laga mat, baka, skapa och samarbeta med andra.
Programmet är inriktat mot matlagning och innehåller både teoretiska ämnen och praktik. Du arbetar i team och studerar bland annat livsmedelskunskap, näringslära samt hygienbestämmelser. Utbildningen förbereder dig för
arbetslivet och efter avslutad utbildning får du betyg. Programmet kan även läsas som lärling där minst hälften av utbildningen genomförs ute på arbetsplatser.
Anpassad gymnasieskola
Utbildningen är fyraårig och du får en individuell studieplan med ett personligt utformat schema. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del i programmen och efter utbildningen har du möjligheter till fortsatta studier på Komvux eller folkhögskola.
Tillsammans skapar vi nya vägar för att du ska växa som människa och få fyra utvecklande år i en trygg miljö, samtidigt som vi arbetar mot ett så självständigt och aktivt vuxenliv som möjligt.
Här hittar du information om vilka ämnen du läser under din studietid. Totalt läser du 2500 poäng, fördelat på tre år.
Gymnasiegemensamma ämnen
Ämnen | Poäng |
---|---|
Engelska Nivå 1 | 100 |
Estetisk verksamhet Nivå 1 | 100 |
Historia Nivå 1 | 50 |
Idrott och hälsa Nivå 1 | 200 |
Matematik Nivå 1 | 100 |
Naturkunskap Nivå 1 | 50 |
Religionskunskap Nivå 1 | 50 |
Samhällskunskap Nivå 1 | 50 |
Svenska/Svenska som andraspråk Nivå 1 | 200 |
Programgemensamma ämnen
Ämnen | Poäng |
---|---|
Hotell Nivå 1 | 100 |
Måltids- och bransch Nivå 1 | 200 |
Måltids- och bransch Nivå 2 | 200 |
Måltids- och bransch Nivå 3 | 100 |
Programfördjupning
Ämnen | Poäng |
---|---|
Arbetslivets villkor Nivå 1 | 100 |
Matupplevelser Nivå 1 | 100 |
Frukost och buffé Nivå 1 | 100 |
Frukost och buffé Nivå 2 | 100 |
Bageri och konditori Nivå 1 | 100 |
Bageri och konditori Nivå 2 | 100 |
Servering Nivå 1 | 100 |