Varför Kungsgårdsgymnasiet?

På Kungsgård har många driftiga företagare, ekonomer, jurister, kockar, frisörer, stylister och serviceproffs startat sina karriärer. Hos oss får du utmanas, utvecklas och lära dig tänka nytt. Vi ger dig kunskaper som du har nytta av i din fortsatta utbildning och karriär.

Vi erbjuder dessa utbildningar:

  • Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi eller Juridik
  • Hantverksprogrammet med yrkesutgång Frisör eller Hårstylist och makeupartist
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet med yrkesutgång Kök, Servering eller Bageri
  • Nationell idrottsutbildning i fotboll
  • Introduktionsprogram
  • Anpassad gymnasieskola, Hotell, restaurang och bageri

Läs mer om våra program under Utbildningar.

Det här får du på Kungsgård

På Kungsgård får du vara i en kreativ miljö där du får prova dina idéer och testa att tänka nytt. Här finns en kultur och tradition av driv, mod, engagemang och glädje. Om du vill vara i ett sammanhang där du får växa och utvecklas, till en framtida entreprenör eller stjärna på ditt yrke, då har du kommit rätt.

Vi jobbar med Ung Företagssamhet och hos oss får alla elever möjlighet att driva UF-företag. Tillsammans med klasskamrater utvecklar du en idé och testar att driva ett företag under studietid. Du får dels lära dig hur man driver ett företag, men också mycket kring samarbete och hur man hanterar utmaningar. Det rustar dig för framtiden! Vem vet, kanske är ditt UF-företag starten på ett framtida företag. Flera av våra elever har fortsatt och vidareutvecklat sina företag även efter studenten.

Våra lärare är kunniga med lång erfarenhet och med ett starkt nätverk i branschen. Lärarna på Kungsgård har alltid en dörr öppen för dig och det finns ett stort engagemang där alla vill att just du ska lyckas.

Skolans läge i hjärtat av Norrköping kan inte bli bättre. Precis intill Södra Promenaden finns ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik. Mitt i Västgötebacken ligger Ståhlboms Kvarn och här finns Hantverksprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Om du vill gå på en skola som ligger centralt kanske Kungsgård passar dig.

Prova på-dagar och Drop In på Kungsgård

Välkommen att besöka oss på Prova på-dagar och Drop In! Under de här tillfällena har du möjlighet att ställa dina frågor om utbildningar, prata med elever och lärare och se skolans lokaler.

Datum och tider Prova på

Tisdag 30 januari och torsdag 1 februari klockan 9.00–12.00 på Södra Promenaden 83 och Västgötebacken 11C

Datum och tider Drop In

Torsdag 18 april kl. 17.00-19.00 på Södra Promenaden 83 och Västgötebacken 11C

Om gymnasievalet – så ansöker du

Mellan den 15 januari och den 15 februari är ansökningswebben öppen, det är under denna period du gör ditt gymnasieval.

Din ansökan gör du via gymnasiestudera.se. Där kan du också få mer information om viktiga datum, antagning, studieekonomi, studier efter gymnasiet och mycket mer.

Möt våra elever

Är du nyfiken på vad våra elever säger om skolan? Här kan du se filmer där våra elever berättar om skolan.

Vill du ha mer information från oss?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig