Om De Geergymnasiet

Vi på De Geergymnasiet utbildar framtidens kreativa producenter, inspiratörer och samhällsutvecklare. Hos oss får du en spännande utbildning i en inspirerande och levande miljö, där du får utforska och undersöka olika perspektiv och uttryck.

Genom modern undervisning och engagerade lärare utbildar vi blivande samhälls-och beteendevetare, musiker, filmskapare, dansare, guider, skådespelare, konstnärer, humanister, fotbollsprofiler, medie- och kulturproducenter. Vi utbildar också elever för besöksnäringen och inom den anpassade gymnasieskolan. Vi skapar internationella möten vilket bidrar till respekt, förståelse och nyfikenhet.

I en atmosfär av öppenhet, gemenskap, kreativitet och glädje får du vara som du är och göra dina tankar till något verkligt. Oavsett om du ska studera vidare, ge dig ut i världen eller börja jobba direkt får du en utbildning och kunskaper som du har nytta av på din framtida resa.

Kreativitet sedan 1868

På De Geergymnasiet har vi en lång historia, redan 1868 blev vi Norrköpings första gymnasieskola, på den tiden kallat Högre Allmänt Läroverk. Sedan dess har vi i våra vackra lokaler mitt i city utbildat blivande världsförbättrare, språksnillen, scenpersonligheter och fotbollstalanger för framtiden. För att bara nämna några. Dessutom har vi haft flera nobelpristagare bland våra tidigare elever.

Med andra ord är De Geergymnasiet en skola där du får en utbildning som tar dig till ditt mål – oavsett om det handlar om att komma in på din drömutbildning eller söka jobb direkt efter studenten. Med rötterna i gammal akademisk tradition och mer än 150 år av utbildning sitter en gedigen erfarenhet, kunskap och kompetens i väggarna. Samtidigt som vi är en modern skola som alltid tänker nytt och bygger för framtiden.

Våra utbildningar har under alla år varit ledande i stan. Det märker du också på de program vi erbjuder och på våra engagerade lärare. Och oavsett vilken utbildning du väljer får du grunden du behöver för att vara med och påverka och förändra vårt samhälle i framtiden. Hos oss får du utmana dig själv och dina tankar. För att vara kreativ handlar om att aldrig låta tankarna stå stilla.

Självklart får du en stabil grund i form av gedigna ämneskunskaper att stå på inför din fortsatta resa. Men det som framför allt skiljer De Geergymnasiet från andra gymnasier är skaparglädjen, påhittigheten, experimentlustan och öppenheten inför nya idéer. Här får du möjlighet att tänka stort och smått, nytt och brett. Du får ifrågasätta och belysa saker från olika håll. För det är då det händer saker.

På De Geergymnasiet gör vi inte som alla andra. Här blir du inte som alla andra. Du får vara som du är. Och i en inspirerande miljö med fokus på mångfald kan du fortsätta att utvecklas till den du vill bli.

Välkommen till en spännande framtidsresa på De Geergymnasiet!