Beteendevetenskap – Samhällsvetenskapsprogrammet
Är du intresserad av mänskligt beteende, sociala relationer och ledarskap?
Samhällsvetenskapsprogrammet
Att tänka kreativt när det gäller vårt samhälle kommer att vara mycket viktigt i framtiden, speciellt med tanke på att världen förändras i en allt snabbare takt. På Samhällsvetenskapsprogrammet lägger du grunden för att göra skillnad – oavsett om du drömmer om att förändra och påverka livet och samhället för människorna i ditt närområde eller på andra sidan jordklotet.
Programmet är högskoleförberedande och oavsett vilken av våra tre inriktningar du väljer får du under ledning av erfarna lärare en bred utbildning med oändliga möjligheter för din framtida karriär. Du får studera samhällsfrågor i både Sverige och övriga världen, exempelvis demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Samtidigt utvecklar du viktiga förmågor som att tänka kritiskt, vara kreativ, att samarbeta med andra och att hitta lösningar på olika problem.
Inriktning beteendevetenskap
Att bättre förstå sig själv och andra, hur vi samspelar med varandra och varför vi gör som vi gör ger verktyg till att framgångsrikt kunna leda, organisera och kommunicera med andra. Detta är oerhört värdefulla egenskaper både idag och i framtiden. På De Geergymnasiet har vi stor erfarenhet och mycket god kompetens inom området.
Inriktningen ger dig en bra grund för fortsatta högskolestudier och vi satsar mycket på att ge dig ett vetenskapligt förhållningssätt till dina studier. Du får goda kunskaper om mänskligt beteende, sociala relationer och ledarskap i ämnen som psykologi, sociologi, kommunikation och ledarskap. Du får också arbeta med personlig utveckling och studera hur människan agerar som individ, beter sig i grupper och påverkas av samhället.
Efter utbildningen har du alla möjligheter till en utvecklande karriär med fokus på människor och ledarskap. Kanske vill du arbeta med personalansvar på ett företag? Hjälpa människor i svårigheter som psykolog, socionom eller behandlingsassistent? Bidra till ett tryggt samhälle som polis? Eller som pedagog utbilda framtidens barn och ungdomar?